15
mrt

Het verschil tussen een boxspring en gewoon bed

Ben je toe aan een nieuw bed, maar weet je niet goed wat voor soort bed je moet kopen? In dit artikel leggen we het verschil uit tussen een boxspring en een gewoon bed en welke voordelen ze hebben. Zo weet jij na het lezen precies wat voor soort bed bij jou past!

Instaphoogte

Wanneer we het hebben over ‘instaphoogte’, dan bedoelen we de afstand tussen de grond en het bed. De instaphoogte van een boxspring is altijd hoger dan die van een gewoon bed; dit betekent dat je makkelijker in- en uitstapt, waardoor je minder snel last hebt van je knieën en je rug. Een goede instaphoogte bepaal je aan de hoek van je benen en de stand van je voeten: de voeten moeten plat op de grond staan en de hoek van de benen moet 90 graden zijn. Bij een moderne boxspring kun je kiezen voor een elektrisch verstelbare versie; zo kun je de instaphoogte naar behoefte instellen.

Het ligcomfort

Het ligcomfort van een boxspring is vaak beter dan dat van een regulier bed, omdat je hoger van de grond ligt. Verder is het ligcomfort van beiden bedden afhankelijk van het soort matras dat je koopt. Er zijn veel verschillende opties, zoals een pocketveringmatras, een koud- of traagschuim matras en biologische matrassen. Het is belangrijk dat je een matras uitprobeert voordat je er een koopt; zo weet je zeker dat je lekker ligt en goed slaapt!

Levensduur

Wanneer je een nieuw bed koopt, is het belangrijk dat deze lang meegaat; een nieuw bed is een dure uitgave die je liever niet vroegtijdig opnieuw doet. Boxsprings zijn heel stevig en verschillende onderdelen zijn vervangbaar, zoals de poten en het hoofdbord. Een groot voordeel van een boxspring is daarom dat ze een lange levensduur hebben. Bij een gewoon bed kun je kapotte onderdelen niet zo snel vervangen; daarnaast is een regulier bed vaak minder stevig en sneller aan vervanging toe.