06
feb

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Als je thuis last hebt van kalkaanslag, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Je moet wekelijks of maandelijks de badkamer schoonmaken met agressieve schoonmaakmiddelen en ook wordt het vaat niet goed schoon in de vaatwasser. De reden dat je last hebt van kalkaanslag is dat er een grote hoeveelheid kalk in het kraanwater zit. Je kunt dit probleem oplossen door een waterontharder aan te schaffen, maar wat zijn alle voordelen van een waterontharder? 

 

Je hebt geen wasverzachter nodig

Een van de grootste voordelen van een waterontharder kopen in Rotterdam is dat je geen wasverzachter meer nodig zult hebben. Veel mensen die in een gebied wonen waar alleen hard water aanwezig is, ervaren vaak dat de gewassen kleding niet comfortabel meer zit. Dat heeft ermee te maken dat de wasmachine kraanwater gebruikt waar een grote hoeveelheid kalk in te  vinden is. 

 

Apparatuur gaat langer mee

Zonder dat je het weet, zijn er veel apparaten in je woning die gebruikmaken van water. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een waterkoker, een wasmachine, maar ook aan een hydrofoorpomp die ervoor zorgt dat er water uit je leidingen stroomt. Kalk is erg slecht voor deze apparaten en kan ervoor zorgen dat belangrijke onderdelen last krijgen van kalkaanslag. Hier raken ze zeker niet alleen door verstopt, maar ook is de kans groot dat de apparaten minder lang mee gaan. Door een waterontharder aan te schaffen en te installeren kun je dit probleem voorgoed oplossen. 

 

Minder intensief schoonmaken

De meeste mensen die geen waterontharder thuis hebben, zijn vaak langer aan het schoonmaken. Dat heeft ermee te maken dat ze voor het schoonmaken water gebruiken waar kalk in zit, maar ze hebben ook geen andere keuze. Tijdens het schoonmaken blijft er dus een grote hoeveelheid kalk achter en dat is vaak zichtbaar. Zo kun je dat bijvoorbeeld zien op de auto of in de badkamer die je schoongemaakt hebt. 

 

Wat doet een waterontharder precies?

Een waterontharder is een zeer handig systeem dat al het water in je woning gaat filteren. Het haalt niet alleen talloze verschillende materialen uit het water, maar ook wordt het meeste kalk uit het water gefilterd. Helaas is de techniek nog niet zo goed dat al het kalk uit het water gefilterd word, maar dat is ook niet erg. Kalk is namelijk gezond voor je lichaam bij een kleine hoeveelheid en ook zul je geen last meer hebben van kalkaanslag.