09
jan

Wat komt er kijken bij het organiseren van een verhuizing?

Als je een eigen bedrijf hebt en je bedrijf is gegroeid, dan is er een kans aanwezig dat je ook nieuwe werknemers moet aannemen. Vaak is er dan geen ruimte beschikbaar voor nieuwe werknemers en is het nodig om te verhuizen naar een nieuw bedrijfspand. Mocht je weinig ervaring hebben met het verhuizen naar een ander bedrijfspand, dan is dit artikel zeker voor jou bedoeld. Je vindt hier namelijk meer informatie over wat er bij een verhuizing komt kijken. 

 

Je werknemers kunnen tijdelijk niet op kantoor werken 

Een van de belangrijkste zaken die komen kijken bij het verhuizen naar een ander bedrijfspand, is dat de werknemers tijdelijk niet op kantoor kunnen werken. Als je werknemers over een laptop beschikken, dan kunnen ze enkele dagen thuis werken. Mocht dit niet het geval zijn, dan is er helaas ook geen andere oplossing en moeten de werknemers enkele dagen vrij krijgen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de verhuizing gedeeltelijk aan te pakken. Hiermee voorkom je dat elke werknemer vrij krijgt en er geen werkzaamheden meer uitgevoerd kunnen worden.

 

Het uitbesteden is verstandig 

De meeste bedrijven die gaan verhuizen naar een ander bedrijfspand, kiezen er vaak voor om de verhuizing uit te besteden aan een verhuisbedrijf. Dat is logisch, want je moet als eigenaar nog steeds de onderneming aansturen en hebt eigenlijk maar weinig tijd om de verhuizing te kunnen uitvoeren. Daarnaast is het zwaar en intensief werk waardoor veel bedrijven het niet zien zitten om dit zelf te doen. Gelukkig kun je bij een verhuisbedrijf in Woensdrecht terecht voor de verhuizing. Ze houden ervan om te verhuizen en doen dit dus ook met alle liefde. 

 

Oplevering van oud pand 

Wanneer je bedrijf verhuisd is naar een ander bedrijfspand, dan moet het oude bedrijfspand ook weer opgeleverd worden aan de eigenaar. De eigenaar heeft je een schoon pand gegeven en is het dus vriendelijk en een gewoonte om het bedrijfspand grondig schoon te laten maken. Dit kun je bijvoorbeeld laten doen door een schoonmaakbedrijf, maar in veel gevallen kan een verhuisbedrijf hier ook goed bij helpen. Houd er wel rekening mee dat het reinigen of schoonmaken van een bedrijfspand erg prijzig kan zijn, vooral als je ook een verhuisbedrijf ingeschakeld hebt voor het verhuizen.