13
feb

Hoe leer je zo snel mogelijk een nieuwe taal?

Het leren van een nieuwe taal is echt heel vet. Helemaal als je niet goed bent in een vreemde taal, dan is het een gave manier om op uitwisseling te gaan met ASSE Nederland om een taal te leren. Je leert veel van zo’n ervaring. Dit is een van de manieren om een nieuwe taal te leren. Hoe leer je nou eigenlijk zo snel mogelijk een nieuwe taal?

Maak gebruik van Duolingo

Duolingo zal je nieuwe beste vriend worden. Download de app en gebruik de app. Via deze app leer je op een interactieve manier een nieuwe taal. Door van tevoren de app al te gebruiken, zal je sneller de taal oppikken. 

 

Wees niet bang om fouten maken

Als je in een nieuw land bent, wees dan niet bang om fouten te maken. Je leert een nieuwe taal heel goed door het gewoon te spreken en te proberen. Zij zullen het ook begrijpen als je fouten maken en jouw helpen. Daarnaast vinden mensen het alleen maar leuk als je je best doen om hun taal te begrijpen

Kijk veel series en films

Door veel series en films te kijken in de taal die je wilt leren, maak je al een goed begin. De meeste films en series kan je luisteren in verschillenden talen en met verschillende ondertitelingen. Terwijl je aan het kijken bent, leer je een hoop van een nieuwe taal en pik je onbewust al wat dingen op. 

Ga woorden stampen in je hoofd

Door woorden in je hoofd te stampen, leer je worden snel. Dit is een effectieve manier. Het is alleen een minder leuke manier, maar je onthoudt de woorden wel beter. Je kan bij het stampen van woorden gebruik maken van post-its. Elke keer als je iets niet weet schrijf je het op en herhaal je het een paar keer. Daarna schrijf je het een paar keer op. Dan schrijf je op een gegeven moment een woord op een post-it en dan zeg je in jezelf wat het woord betekent en is en dan draai je hem om om te controleren of er het juiste woord er op staat en of je het goed heb. 

Ga op uitwisseling

Door op uitwisseling te gaan ga je een taal en een cultuur op een leuke manier ontdekken. Hier leer je een vreemde taal op een leuke en effectieve manier. Dit wordt ook echt aangeraden, want het gaat een onvergetelijke tijd te zijn. Ben je slecht in Engels? Dan is het een leuke ervaring en leerzame ervaring om een high school jaar in Amerika.