14
feb

Hoe moet je een glazen veranda onderhouden?

Op het moment dat je een mooie veranda met verandaglas hebt in jouw tuin, wil je dat deze er netjes uit blijft zien. Hoe krijg je dit eigenlijk voor elkaar en hoe moet je jouw glazen veranda onderhouden? Dat lees je allemaal in dit artikel. We hebben tips voor het onderhoud op een rij gezet! Veel leesplezier. 

Maak het glas regelmatig schoon

Een glazen veranda is een prachtige toevoeging aan je tuin, maar om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Ten eerste is het belangrijk om regelmatig het glas schoon te maken. Dit kan met een mild sopje en een zachte doek of spons. Het is belangrijk om geen harde schoonmaakmiddelen te gebruiken, omdat deze krassen kunnen maken op het glas.

Inspecteer de rubbers en afdichtingen

Ten tweede is het aan te raden om de rubbers en afdichtingen van de veranda regelmatig te inspecteren. Als deze droog, gebarsten of beschadigd zijn, is het raadzaam om ze te vervangen. Dit zorgt ervoor dat het water niet binnen kan komen en zo beschadiging van de veranda kan voorkomen.

Onderneem snel actie bij beschadigingen

Daarnaast is het belangrijk om de veranda regelmatig te controleren op eventuele beschadigingen. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit kleine scheurtjes of barsten in het glas. Als er beschadigingen zijn, is het belangrijk om deze snel te laten repareren, voordat ze groter worden.

Voorkom schade

Om de veranda in goede staat te houden, is het ook aan te raden om deze af te dekken als er een storm voorspeld wordt. Dit voorkomt beschadiging van het glas door vallende takken of andere weersinvloeden. Voorkomen is natuurlijk altijd een stuk beter dan herstellen in zulke situaties.