04
nov

De voordelen van een mooie tuin op een rij!

Tuinieren is iets wat veel mensen ontspannend vinden om te doen. Hoe fijn is het om wanneer de zon schijnt lekker in je tuin te werken en te genieten van de natuur. In dit artikel lees je de voordelen die een mooie tuin heeft. Ook lees je wat dingen over een grasdak onderhouden. Het zijn er heel wat dus lees zeker even verder als je benieuwd bent. 

Bomen en planten zijn goed voor je hersenen

Mensen die in een groene omgeving wonen, ervaren meer rust dan mensen die in een stad wonen met weinig bomen en planten. Groen in je omgeving is dus goed voor je hersenen. Zelfs het zien van een enkele boom vanuit het raam of het kijken naar een natuurfoto of –film maken al dat het omgaan met stressvolle ervaringen makkelijker wordt en dat zaken als zelfdiscipline, en zelfbeheersing positief worden beïnvloed. Het is dus logisch dat je om deze reden al een mooie en groen tuin zou willen!

Minder snel last van wateroverlast

Wanneer je een groene tuin hebt, leven hier meer dieren in. Denk aan wormen, vlinders, vogels en insecten. Ze voelen zich lekker beschut in een groene tuin en daarnaast helpt een tuin ook om wateroverlast te voorkomen. Als het flink geregend heeft staat een betegeld terras al snel blank, terwijl de aarde in een tuin het water rustig afvoert. Ook je buren zullen hier blij mee zijn.

Meer privacy in je tuin

Een tuin vol met bomen en planten zorgt ook voor veel privacy. Rust is ook automatisch iets wat hierbij komt kijken. Bomen en planten werken namelijk ook geluiddempend. Denk hierbij vooral aan een mooie heg van Habro Tuinen of aan een boom die echt een eyecatcher in jouw tuin kan zijn.