04
nov

Wat is het beste moment om je huis te verkopen? 

Het heel jaar door komen er huizen in de verkoop. Toch is het belangrijk om na te denken over wanneer jij jouw woning in de verkoop wilt gooien. Dit kan namelijk invloed hebben op hoe snel en voor hoeveel geld de woning wordt verkocht. In dit artikel lees je ook wat het beste moment is om je huis te verkopen. Lees snel verder om erachter te komen en dan ben jij perfect voorbereid op de verkoop! Veel leesplezier alvast. 

Het beste moment voor de verkoop

Je zou kunnen zeggen dat het met deze huidige woningmarkt niet veel uitmaakt wanneer je jouw huis gaat verkopen, omdat woningen toch wel verkocht worden. Daar heb je ook helemaal gelijk is. Toch zijn er wel twee momenten in het jaar die je toch beter kan vermijden als het gaat over het te koop zetten van jouw woning. Denk hierbij aan de periode rond de feestdagen in december aan aan de weken in de zomervakantie. Dit is best wel logisch, want op dit soort momenten zijn mensen gewoon bezig met andere dingen dan de huizenmarkt in de gaten houden. Ze zijn druk met hun gezin en leuke dingen doen en denken dan niet altijd aan het kopen van een nieuwe woning. 

Wat zijn de beste momenten van het jaar?

In de eerste maand van het jaar zijn veel mensen nog lekker aan het nagenieten van de feestdagen. Ook kan het zijn dat ze juist aan het bijkomen zijn van de feestdagen. Dan heeft het vinden van een nieuw huis vaak ook iets minder prioriteit. Eind januari of begin februari is in veel gevallen een erg goed moment om je woning in de verkoop te zetten. Dit is ook een periode waarin erg veel woningen verkocht worden. In de zomervakantie of tijdens de feestdagen komen mensen soms op het idee om te verhuizen en de momenten daarna zijn dus de perfecte momenten om jouw woning in de verkoop te zetten. Hou hier zeker rekening mee want het is een erg handige tip!

Hulp bij het verkopen van je woning

Wil jij je huis verkopen? Dan is elk moment eigenlijk een goed moment. Gezien de huidige woningmarkt zal er op elk moment interesse zijn in jouw woning. Wanneer je er tegenop ziet om dit allemaal zelf te regelen, kan je hulp krijgen van een verkoopmakelaar. Huizenbemiddelaar Zundert weet bijvoorbeeld precies waar ze jou bij kunnen helpen!