06
okt

Tuintafel: leuke ideeën voor jouw buitenruimte

De tuin is een heerlijke en ontspannende plek. En een manier om het meeste uit deze ruimte te halen is om meubels zoals de tuintafel met comfortabele stoelen in jouw project op te nemen. De tuintafel kan worden gemaakt van verschillende materialen en kleuren, zoals hout, ijzer of cement. Het moet echter wel een geschikte grootte hebben voor jouw ruimte en voor het ontvangen van gasten bij speciale evenementen en feesten.

Het materiaal van de tuintafel beïnvloedt ook de stijl van de decoratie van de buitenruimte, dus kies de kleuren en texturen die jouw ruimte verfraaien. Wil je meer weten over hoe je dit moet doen? Bekijk dan de tips die wij hebben opgesteld om je te helpen een tuintafel te kopen!

Beste materialen voor tuintafel

Aangezien de tuintafel buiten zal staan, is het uiterst belangrijk dat het een materiaal is dat bestand is tegen vocht en blootstelling aan de zon. Hieronder hebben wij de beste materialen geselecteerd, zodat jouw tuintafel en -stoel lange jaren in perfecte staat zullen blijven. Bekijk ze!

1. IJzeren tuintafel

IJzeren meubelen staan bekend om hun stevigheid en duurzaamheid. Bovendien zijn ze mooi omdat er verschillende kleuren beschikbaar zijn. Je kunt mooie gekleurde ijzeren tuintafels vinden die bij de bloemen en planten passen.

De verzorging van de ijzeren tuintafel is gering, je hoeft het meubel alleen maar schoon te houden (vooral na perioden van regen) en op te passen dat sommige delen van de tafel niet gaan roesten.

2. Cement tuintafel

De cement tuintafel is geschikt voor diegenen die de voorkeur geven aan duurzame, rustieke meubels of industriële stijl, wat een grote trend is in het decoratieve universum. Omdat het een zeer zwaar meubelstuk is, kunt je de cement tafel echter niet verplaatsen. Hij blijft maar op één plaats vastzitten.

3. Aluminium tuintafel

Een aluminium tuintafel is vergelijkbaar met een ijzeren tafel, maar met het verschil dat aluminium niet roest en lichter is – wat betekent dat je de plaats van de tafel kunt veranderen wanneer je maar wilt. Omdat hij goed bestand is tegen vocht, is deze tafel ideaal voor plaatsen met een zwembad!

4. Houten tuintafel

Een houten tafel is perfect voor wie tegelijk een elegante en een rustieke sfeer wil creëren. Hout is verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren en geeft schoonheid aan elke ruimte. Het is echter de moeite waard te vermelden dat het noodzakelijk is stukken te kiezen die waterdicht zijn gemaakt. Bovendien moet deze tafel worden beschermd tegen slechte weersomstandigheden om de levensduur te verlengen.