30
dec

Hoe kan ik de levensduur van mijn PVC vloer verlengen?

Het nemen van een nieuwe vloer is iets wat een flink kaartje heeft. Je wilt het dan natuurlijk gelijk goed doen. Je wilt een vloer aanschaffen van kwaliteit en die lang mee gaat. Bij La casa vloeren ben je dan aan het juiste adres. Het is daarnaast wel altijd belangrijk hoe jij met jouw vloer omgaat en hoe je die verzorgt. Door een goede verzorging kan jij de levensduur van jouw PVC vloer verlengen. Lees verder voor alle tips!

Hoe moet je PVC reinigen?

Veel mensen denken dat het voldoende is om met een dweil erover heen te gaan. Dit is echter alleen niet zo. Het is tevens wel goed voor je vloer, maar het is belangrijk dat je de vloer eens in de tijd grondig schoonmaakt. Het schoonmaakmiddel dat je gebruikt is ook van belang. Groene zeep is niet genoeg om jouw PVC vloer schoon te maken. Je kan groene zeep beter niet gebruiken op jouw PVC vloer. Groen zeep si namleijk vet en vet zorg ervoor dat de vloer gaat glimmen en glanzend wordt. Je zou denken mooi dat is wat ik wil, maar dat wil je niet. De vloer wordt daardoor enorm dof en gaat ontzettend glimmen. De dofheid op je vloer is namelijk belangrijk en wil je ook houden. Om dit te houden is het belangrijk dat je investeert in een goede PVC reiniger. Zo weet jij zeker dat jouw vloer van kwaliteit blijft en zijn mooie kleuren en structuur behoudt. 

Maak gebruik van viltdopjes

Viltdopjes zijn enorm belangrijk onder jouw meubels. Je gaat aan tafel zitten en zo maak je met het verschuiven van jouw stoel als krassen op de vloer. Dit is niet iets wat goed is voor je vloer. Het is dan dus juist belangrijk dat jij gebruik maakt van viltdopjes. Doe onder al jouw meubels die met regelmaat verschijnen viltdopjes eronder. Zo voorkom jij strepen en krassen. 

Verschuif niet te vaak zware spullen

Het is logisch dat je kasten en andere zware spullen op je vloer zet. Zorg er dan voor dat je deze spullen niet meer of bijna niet meer zal verschuiven. Het verschuiven ervan kan ook heel erg je vloer beschadigen en daardoor kan het zijn dat jouw vlore minder lang meegaat. Pas dus goed op met jouw vloer en onderhoud de vloer goed door regelmatig de vloer schoon te maken en te stofzuigen, zodat er geen zandkorrels over de vloer gekrast worden.