21
dec

Hoe onderhoud je een tuin?

De tuin onderhouden is voor sommige mensen een hobby, en voor andere is het een tijdrovende verplichting. Weet jij wat je moet doen om jouw tuin er netjes uit te laten zien? In dit artikel lees je wat je moet doen om je tuin zo goed mogelijk te onderhouden. Als je aan het onderhouden van een tuin denkt, denk je vast aan een beetje water geven en plantjes knippen. Helaas is er nog wel meer dat je moet doen om ervoor te zorgen dat je tuin er netjes uitziet en dat ook zo blijft.

Bemesting

Het gebruiken van meststoffen voor je tuin wordt vaak genegeerd, maar eigenlijk is bemesting erg belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat planten en gras optimaal groeien, mooie kleuren krijgen en behouden, gezonder worden en daardoor ook een betere weerstand krijgen tegen bladluizen, meeldauw en nog veel meer ziektes en plagen. Het is daarnaast handig om je haag te bemesten, dit is verrassend makkelijk bij een beukenhaag. Een beukenhaag snoeien is namelijk al genoeg. Je moet wel het snoeiafval verspreiden over de beukenhaag en laat het liggen. Het wordt aangeraden om dit twee keer per jaar te doen, dit zorgt voor een gezonde en vooral mooie beukenhaag. Wil je een beukenhaag voor jouw tuin of een andere soort haag? Neem dan een kijkje bij hagen-planten.nl, zij hebben een mooi assortiment hagen voor iedere tuin.

Snoeien

Naast het snoeien van de geweldige beukhaag is het ook verstandig om je bomen te snoeien. Een boom hoeft niet elk jaar gesnoeid te worden, dit verschilt per boom. Daarentegen is het voor fruitbomen wel verstandig om ze elk jaar te snoeien, met voorkeur tussen november en maart. Wanneer je een ABC boom hebt moet je deze uitsluitend snoeien op het moment dat deze bladeren draagt. Dit betekent niet in de winter, maar ook niet in de lente. Als je dit wel doet zal een ABC boom erg gaan bloeden, dit is erg slecht voor de gezondheid van de boom. De beste maand om een ABC boom in te snoeien is in juni. Niet in de lente snoeien geldt overigens voor de meeste bomen. Zorg er dus voor dat je jouw boom snoeit op het goede moment voor het beste resultaat. Zo krijg je een mooie groene en gezonde tuin!