21
dec

Dit moet je niet vergeten als je wilt investeren in vastgoed!

De inflatie is het afgelopen jaar enorm. Zo is ons geld in een jaar tijd 10% minder waard geworden. Niemand weet hoe lang de inflatie nog zo hoog gaat zijn en het zou vooral zonde zijn als je vermogen hierdoor de komende jaren behoorlijk afneemt. Als je momenteel een behoorlijk bedrag op de spaarrekening hebt staan, dan is het zeer aan te raden om dit te investeren. Zo kun je aandelen kopen, maar daarnaast is het ook mogelijk om te investeren in vastgoed. Mocht je commercieel vastgoed willen kopen, dan is het erg belangrijk dat je zorgt voor een goede aanpak. 

In welk land wil je vastgoed kopen?

Als je commercieel vastgoed wilt kopen dan is het allereerst belangrijk dat je bepaalt waar je dit wilt kopen. Zo kun je commercieel vastgoed in Nederland kopen, maar het is wellicht interessanter om te kiezen voor commercieel vastgoed in het buitenland. Veel Nederlanders besluiten bijvoorbeeld om vastgoed te kopen in Spanje. Naast dat ze woning verhuren aan toeristen, gaan ze er ook regelmatig zelf naartoe om te ontspannen. Mocht je niet zo veel me het buitenland hebben of geen zin hebben in al het geregel, dan zou je eventueel ook vastgoed in Nederland kunnen kopen. Wonen in Rucphen is bijvoorbeeld erg populair en vastgoed op deze plek kan je een erg mooi rendement opleveren.

Ga in zee met een makelaar

Bij het kopen van commercieel vastgoed is het zeer aan te raden om een samenwerking aan te gaan met een makelaar. Naast dat de makelaar je kan helpen bij het taxeren van een huis, kan je de makelaar de woning vervolgens ook laten verhuren. Houd er wel rekening mee dat dit ten koste gaat van je rendement. Het grote voordeel hiervan is wel dat je hoogstwaarschijnlijk weinig te maken gaat krijgen met leegstand. Vooral wanneer je een woning hebt gekocht in een zeer geliefde stad. Om voor een goed rendement te zorgen, is het overigens wel van belang dat je niet te veel betaalt voor de woning. Zorg er daarom voor dat je samenwerkt met een makelaar die bekend staat om zijn goede onderhandel skills.