06
okt

Tot welke hoogte mag ik een ladder gebruiken?

Bij eenvoudige klussen op een bepaalde werkhoogte volstaat vaak de ladder. Ramen lappen bijvoorbeeld. De wettelijke maximale hoogte waarop op een ladder gewerkt mag worden is 7,5 meter. betreft het een wat arbeidsintensievere klus waarbij je meer balans nodig hebt en langere tijd bezig bent, dan is een steiger huren een betere optie. Daarop voel je je niet alleen een stuk veiliger, een steiger brengt nog meer voordelen met zich mee.

Dakgoot reinigen of kozijnen verven

Sommige klussen vragen om een wat stabielere ondergrond dan een ladder. In dat geval is een steiger huren in Tilburg raadzaam. Bij het opknappen van een gevel bijvoorbeeld, waarbij de voegen deels verwijderd en vervolgens vernieuwd worden, sta je steviger op een steiger. Het juiste gereedschap hiervoor huur of koop je bij een specialist zoals Spapens Machinehandel. Ook bij het reinigen van de dakgoot, het verven van kozijnen of de gehele gevel of het vervangen van ruiten is een steiger simpelweg een beter idee dan een ladder. Deze wordt bij je thuis bezorgd en weer opgehaald op een door jou gewenst tijdstip.

Zekeren met valbeveiliging?

Ben je nog niet helemaal senang bij het idee dat je ‘los’ op een bepaalde hoogte rondloopt, dan kun je jezelf altijd nog zekeren met speciale valbeveiliging. Deze tuigjes zijn eigenlijk bedoeld voor werkzaamheden op het dak, maar je zou er gebruik van kunnen maken als op hoogte werken niet bepaald je grootste hobby is. Het heet niet voor niets ‘zekeren’. Als het een beter gevoel geeft, vooral doen.

Meer bewegingsruimte en gereedschap mee naar boven

Het voordeel van zo’n steiger is niet alleen de stabiliteit en dus veiligheid, maar ook de bewegingsruimte. Je hoeft een steiger lang niet zo vaak te verplaatsen als een ladder. Maar het grootste voordeel, dat blijkt wel als je bezig bent, is dat je veel gereedschap mee naar boven kunt nemen. Veel meer dan op een ladder. Bovendien kun je er met meerdere mensen tegelijk op staan, waardoor je sneller werkt. Neem ook een radiootje mee naar boven en voor je het weet is de klus geklaard. Dankzij die handige en oerstevige maar vooral veiligere steiger.