06
okt

Oppassen tijdens werken in de tuin

Nu zowat alle hoveniersbedrijven omkomen in werk zit er toch niks anders op, zelf beginnen aan de werkzaamheden in de tuin. Met de juiste mindset en vaardigheden kom je al een heel eind. Mocht je zelf een zwembad uitgraven, pas dan wel op dat je geen riool reparatie van DG Riooltechniek nodig hebt. Laat altijd een bodemonderzoek uitvoeren of vraag hiervan gegevens op bij de gemeente. De experts van DG Riooltechniek komen je graag helpen, maar voorkomen is beter dan genezen!

Begin met het leeghalen van de tuin

Wanneer je zelf een nieuwe tuin aan gaat leggen is het belangrijk om een overzichtelijk werkruimte te creëren. Je begint met het opruimen en afvoeren van afval, kijk wel welke materialen je opnieuw kunt gebruiken. Het hergebruiken van materiaal kan je namelijk een hoop geld besparen! Nu de tuin leeg is kun je beginnen met het uitzetten van looproutes en deze zelf bestraten. Mocht je een beregeningssysteem in de tuin willen? Dan is het wel verstandig dit aan te leggen voordat je begint met straten!

Wat nu?

Nu de kern van de tuin af is kun je beginnen met het aanplanten van borders of het leggen van gras. Het is wel verstandig om vooraf even goed te onderzoeken of je de uitgekozen beplanting nu kunt planten. Sommige planten overleven lastig in de winter en wanneer ze net aangeplant zijn, is de kans op overleven zeer klein.

Niet aanleggen maar onderhouden

Mocht je zelf beginnen aan het onderhoud dan is het allereerst verstandig om goed tuingereedschap aan te schaffen. Wij raden aan om gebruik te maken van professioneel elektrisch gereedschap. Deze zijn in aanschaf wel iets duurder maar je bent niet genoodzaakt om dure benzine te kopen en heb je geen kans om een kabel door te knippen.

Google is je beste vriend

Mocht je meer informatie willen over de diepte van een gemiddelde riolering, het aanvragen van gegevens bij de gemeente of welk type tuingereedschap je het beste kunt aanschaffen dan kun je het beste even op Google rondneuzen. Het staat hier vol met informatie over planten, hagen, gereedschap en grondwerk. Wij wensen je in ieder geval veel succes en plezier met je nieuwe tuin!