06
okt

Waarom een kluis aanschaffen?

Beveiliging is belangrijk. Niet alleen in een kantoorpand, maar ook thuis. Je kan jouw huis ook makkelijk beveiligingen. Je kan camerabewaking inschakelen, raambeveiliging en een alarmsysteem. Bij Seris.nl kan jij al deze beveiligingen aanschaffen! Het aanschaffen van een kluis is ook altijd verstandig. Je kan er waardevolle spullen inleggen, zodat jij weet dat dit veilig achter grendel zit. Wij leggen jou in dit artikel nog meer uit wat het doel is van een kluis en waarom het zo effectief is om er een aan te schaffen.

Waarom is een kluis zo effectief?

Het aanschaffen van een kluis heeft een hoop voordelen. Het is ten eerste een stuk veiliger om belangrijke documenten en spullen in een kluis te bewaren. Dit is op kantoor handig, maar ook thuis. Een kluis is ook handig tegen diefstal en inbraak. Je kan een inbraak niet voorkomen met een kluis, maar je kan wel de schade proberen te beperken. Het is echter ook lastig om voor een inbreker de kluis open te krijgen. Dit is dan al minder interessant ook omdat ze snel moeten zijn. Het hebben van een kluis kan ook voordelen hebben. Zo kan je verzekeringspremie omlaag gaan. Dit is ook een flink voordeel. Veel mensen denken er misschien niet aan, maar een kluis is ook voordelig bij een brand. Een goede kluis kan voorkomen dat de spullen verloren gaan in de brand. Een brandwerende kluis is dan dus ideaal. De hitte die vrijkomt tijdens een brand tast de kluis dan niet aan en zo blijven de spullen en gegevens in de kluis onbeschadigd. 

Een elektronische kluis of een kluis met een sleutelslot?

Elektronische kluizen zijn praktisch en zeer betrouwbaar. Een elektronische kluis heeft meer mogelijkheden dan een kluis met een sleutelslot. Bij een elektrische kluis werkt het zo, als je de verkeerde code invult heb je maar een paar kansen en dan moet je weer wachten totdat je weer de code kan invoeren. Het is zelfs ook mogelijk om tijdsvertraging in te stellen bij een elektrische kluis. Vul je de juiste code in, dan moet je 30 minuten wachten totdat de kluis open gaat. Dieven hebben hier niet de tijd voor om op te wachten en de kluis is dan gelijk niet meer zo interessant. Dit stellen bedrijven in om overvallers tegen te gaan. Een ander voordeel aan een elektronische kluis is dat het ook kan worden aangesloten op het alarmsysteem. Wordt er de verkeerde code ingevuld, dan gaat er direct een alarm af. Dit is ideaal bij bedrijven die in bezit zijn van spullen met een hoge waarde. Een beveiliger is dan ook handig en die kan dit dan ook beveiligen. Kijk bij ‘’werken bij Seris’’ voor de beste beveiliging. Er bestaan tevens elektronische kluizen met vingerafdrukscanner, irisherkenning en stemherkenning dezen zijn nog betrouwbaarder en beter beveiligd. Een kluis met een sleutelslot is niet meer echt van nu. Het is makkelijker kwijt te raken en minder betrouwbaar tot tegenstelling van een elektrische kluis.