17
nov

Let hierop bij het aanschaffen van een woning in Spanje

Erg veel mensen uit Nederland en België zouden een tweede woning in Spanje willen hebben. Heb jij dit ook en zie jij een Spaanse villa van Excellent Marbella ook wel zitten? Lees dan snel even verder. In dit artikel lees je namelijk waar je op moet letten bij het kopen van een woning in Spanje. Heel handig als je nog nooit een tweede woning in een ander land hebt gekocht en zeker wilt weten dat alles goed gaat. Veel leesplezier!

Schakel een goede en betrouwbare makelaar in 

Hoe herken je een goede makelaar? En hoe kies je de beste makelaar in een ander land? Dat zijn misschien allemaal vragen die door je hoofd heen gaan als je opzoek bent naar een makelaar in Spanje. Een van de belangrijkste dingen is om te luisteren naar je gevoel. Hoe goed is de makelaar bereikbaar en geeft hij of zij veel goede informatie als je hierom vraagt? Krijg je eerlijke informatie, of heb je het gevoel dat het meer mooie praatjes zijn waar je naar aan het luisteren bent? Een goede makelaar zoekt voor jou de best passende woning binnen jouw wensen en opgegeven budget. Daarnaast informeert hij of zij je op dusdanige wijze over het proces dat je niet voor verrassingen komt te staan, met name financieel. Er zijn dus heel wat dingen die een goede makelaar voor je zou moeten doen. 

Ga zelf naar Spanje als je geïnteresseerd bent in een woning

Wanneer jouw makelaar een woning heeft gevonden die goed bij jou past, kan je ervoor kiezen om de woning te bekijken in Spanje zelf. Buiten het huis zelf is het ook belangrijk dat je de omgeving fijn vindt. Hier kan je alleen maar achter komen als je zelf naar Spanje gaat. In Spanje leven veel mensen met het mooie weer buiten en daardoor is het nog meer van belang wat jij van het gebied om het huis heen vindt. 

Schakel een advocaat in als je een woning gaat kopen

Op het moment dat je ook echt een woning gaat kopen, kan je ervoor kiezen om een advocaat in te schakelen. Een gespecialiseerde vastgoed advocaat behartigd de belangen van jouw bij de aankoop. Ze controleren alle zaken en al het papierwerk zodat je er zeker van bent dat er niks mis kan gaan en dat is heel fijn. Je zou er toch niet aan moeten denken dat er iets mis gaan bij het kopen van een woning in een ander land?