20
dec

Wat te doen met de woning van een overleden persoon?

Helaas gaan we allemaal een keer dood. Na onze dood moeten andere personen ervoor zorgen dat de woning weer op de markt gebracht kan worden. Dit kan gaan om een huur-, maar ook om een koopwoning. Als een vriend, vriendin of een familielid is komen te overlijden, dan is het mogelijk dat je de aangewezen persoon bent om de woning weer beschikbaar te maken. 

Het verhuizen van de meubels en persoonlijke spullen 

Wanneer een vriend, vriendin of familielid komt te overlijden, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Het liefst wil je rouwen, maar als je de aangewezen persoon bent om zijn/haar woning weer beschikbaar te maken voor de volgende bewoners, dan kan dat erg vervelend zijn. Om de woning weer beschikbaar te maken, is het belangrijk dat je de woning ontruimt. Dit kun je zelf doen, maar ook kun je hier een bedrijf voor inschakelen dat zich richt op de woningontruiming. Het voordeel hiervan is dat je meer tijd hebt om te rouwen en bovendien dat er een beter eindresultaat tot stand komen.  

Het schoonmaken van de woning

Als de woning wordt verkocht door de nabestaanden, dan is het van groot belang om de woning te laten schoonmaken door Actie Schoonmaken. Hiermee vergroot je de kansen dat de woning sneller verkocht zal worden, maar ook is het schoonmaken van de woning na het overlijden normaal. Het schoonmaken van een woning kan zwaarder werk zijn dan het ontruimen van de woning. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe de overleden persoon is omgegaan met de woning. Daarom kiezen de meeste mensen ervoor om de woning te laten schoonmaken door Actie schoonmaken. 

Respect en kwaliteit is prioriteit 

Bedrijven die zich bezighouden met het ontruimen en schoonmaken van woningen, weten dat het een gevoelige situatie is als de woning van een overleden persoon ontruimt en schoongemaakt moet worden. Deze bedrijven doen er alles aan om kwaliteit werk af te leveren, maar gaan ook altijd op een respectvolle manier om met de meubels en persoonlijke spullen van de overleden persoon. Het is aan te raden om eens de website van een schoonmaakbedrijf of een ontruimingsbedrijf te bezoeken. Hier vind je allerlei informatie over hoe deze bedrijven met de woning, meubels en persoonlijke spullen van overleden personen omgaan.