20
dec

Verschillende soorten printers waar jij uit kunt kiezen

Door de jaren heen heeft de markt van printers zich erg ontwikkeld. Er is erg veel vraag naar het product, wat ervoor heeft gezorgd dat het ontwikkelen van verschillende soorten printers mogelijk is geworden. Je kunt vandaag de dag kiezen uit honderden printers van verschillende bedrijven die zo elk hun eigen voordelen hebben. Dit kan het echter wel lastig maken om een printer te kiezen die bij jou past. In dit artikel kun jij wat meer vinden over de verschillende soorten printers.

Het gebruiken van een inkjetprinter

Als jij op zoek bent naar een printer, zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor het kopen van één van de vele inkjetprinters. Dit is een printer die gebruik maakt van inktcartridges en hiermee kleuren drukt op het papier wat door de printer gaat. De inkjet printers zijn printers die gebruik maken van een speciale spuitmond die de inkt op het papier aanbrengt. Het voordeel van deze printer is dat het direct droogt en de kleuren erg helder zijn. Wanneer jij op zoek gaat naar een printer, zul je ook cartridges moeten kopen per kleur. Je kunt er ook voor kiezen om alleen zwart te kopen, maar vandaag de dag is een kleurenprinter ook goed te betalen. Wanneer je een van deze printers wilt kopen, is het wel van belang om te kijken naar welke kleuren er allemaal mogelijk zijn. Niet elk model kan namelijk dezelfde kleuren printen.

Het kopen van een laserprinter

Naast het kopen van een inkjetprinter is het ook mogelijk om een laserprinter te kopen. Dit is een printer die vandaag de dag minder wordt gebruikt door particulieren en meer door bedrijven. Dat deze printer zo veel wordt gebruikt door bedrijven, komt voornamelijk doordat deze printers een erg hoge afdruksnelheid hebben. Je kunt met een laserprinter door middel van poeder inkt eenvoudig dingen afdrukken. Het poeder dat hierbij wordt gebruikt, zit in een toner en zal worden aangebracht op het papier door een drukrol. Dit zal gebeuren met de hulp van een spiegel die er in de printer is geïnstalleerd. Het inktpoeder dat bij een Kyocera all in one laser printer van Refurbished Printer wordt gebruikt, wordt warm gemaakt en zal zich hechten aan het papier. De nieuwere varianten van deze printers maken gebruik van led-lampjes die aangeven waar de laser naartoe moet. Deze varianten op printers nemen een stuk meer ruimte in dan andere printers, maar per pagina kost het minder om iets af te drukken.