29
nov

Welke vloeren zijn er geschikt voor vloerverwarming?

Vloerverwarming is iets handig om in huis te hebben. Het zorgt ervoor dat er doorheen de woning altijd een aangename temperatuur is en bovendien hoef je nooit meer met koude voeten rond te lopen! Om de vloerverwarming volledig tot zijn recht te laten komen is het belangrijk dat de warmte zoveel mogelijk door kan sijpelen naar de ruimte boven de vloer. Dat betekent dat vloerverwarming niet voor elk type vloer geschikt is. Sommige vloeren isoleren te veel om dit toe te laten. Maar welke vloeren laten het wel toe?

Beton en natuursteen

Betonvloeren en aanverwanten hebben van nature uit een lage warmteweerstand. Dat betekent dat ze daarom geknipt zijn om te combineren met vloerverwarming. De warmte kan quasi ongehinderd doorheen de vloer komen. Heb je een lichte natuursteen? Dan kan er nog wel een behandeling nodig zijn om roestvorming in de vloer te voorkomen.

Keramische tegels en keramisch parket

Keramische tegels en keramisch parket hebben ook een lage warmteweerstand en zijn dus geschikt voor vloerverwarming. Het enige waarbij je hier moet opletten is het probleem van de uitzetvoegen. Als je deze niet respecteert kunnen de voegen en de tegels los beginnen komen. Schakel hier dus best een professional voor in!

Gietvloeren

Als het gaat om gietvloeren is de enige vloer die je niet kunt combineren met vloerverwarming eigenlijk een epoxy gietvloer. Alle andere soorten kan je probleemloos combineren met vloerverwarming. Dat gaat dus om polyethyleen vloeren, cementgebonden vloeren en troffelvloeren.

COREtec vloeren

Houten vloeren zijn in de regel niet geschikt voor vloerverwarming. Een uitzondering is de nieuwe COREtec vloer. Deze is gemaakt van gerecycled hout, bamboe en PVC van een hoge kwaliteit. Dit type vloeren is 100% waterbestendig en kan niet krimpen of uitzetten. Ze zijn dan ook geschikt voor vloerverwarming. Interesse in deze nieuwe evolutie? Dan kan je een COREtec vloer kopen bij Mooie Vloeren van Mano.