07
feb

Wat zijn de voordelen van een automatische garagedeur?

Wanneer je een nieuwe woning gaat laten bouwen, dan is de kans groot dat je daar ook een garage bij laat bouwen. Het hebben van een garage is namelijk erg handig! Tijdens het laten bouwen van je woning en de garage, zul je een keuze moeten maken uit de vele soorten garagedeuren. Bijna iedereen kiest voor een automatische garagedeur, maar wat zijn daar eigenlijk de voordelen van?

Je hoeft de auto niet uit te stappen

Als je een dag hard gewerkt hebt en thuiskomt, dan wil je natuurlijk gelijk je garage in kunnen rijden zonder daar andere handelingen voor te moeten verrichten. Dit is alleen mogelijk met een automatische garagedeur, want deze kun je op een afstand bedienen met een afstandsbediening. Dit houdt dus in dat je de auto niet uit hoeft te stappen om de garagedeur open te maken. 

Een automatische garagedeur is niet veel duurder

Een garagedeur kost vaak duizenden euro’s en wordt door helaas te veel mensen beschouwd als de beste oplossing. Dat is natuurlijk erg jammer, want een elektrische garagedeur is namelijk niet veel duurder. Je betaalt soms maar enkele honderden tot duizend euro meer, maar dat is niets vergeleken met de prijs voor het laten bouwen van een garage. Wil je weten wat het kost om een garagedeur aan te schaffen en te installeren? Dan is het aan te raden om eens met EDB Bakx Bergen op Zoom contact op te nemen. 

Ongelukken worden voorkomen 

Een van de grootste voordelen van het hebben van een automatische garagedeur, is dat een automatische garagedeur ongelukken kan voorkomen. Een automatische garagedeur is namelijk voorzien van meerdere sensoren. Deze sensoren kijken of er objecten en/of mensen in de weg staan. Mocht dit zo zijn, dan kan de automatische garagedeur niet dicht. Dit is niet het geval bij een ‘standaard’ garagedeur en is de kans op ongelukken dus veel groter. 

Te koppelen met een beveiligingssysteem 

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om hun woning te beveiligen met een beveiligingssysteem. Als je ook een garage hebt, dan is het de bedoeling dat ook de garage goed beveiligd is tegen inbraken. Mocht dit niet zo zijn, dan kun je net zo goed de deur open zetten voor inbrekers. Een automatische garagedeur is te koppelen aan een beveiligingssysteem. Mocht er een inbraakpoging gedetecteerd worden, dan gaat het alarm af en word je op de hoogte gesteld.