07
feb

Waarom is het kiezen voor VvE beheer verstandig?

Als je een appartement bezit en deze woning verhuurt aan studenten of andere mensen, dan is het verstandig om een VvE beheer in te schakelen. Je wilt je namelijk niet bezighouden met bepaalde taken als je dit allemaal kan uitbesteden aan een VvE beheer. Het inschakelen van een VvE beheer is om verschillende redenen zeer verstandig. Welke redenen dat zijn, vind je dan ook in dit artikel. 

Financieel beheer 

Aan het einde van de maand moeten de bewoners van je appartementencomplex de huur betalen. Dit kan erg veel werk zijn, want je moet facturen opstellen, de boekhouding doen en betalingen verwerken. Daarnaast kan het ook nog wel eens voorkomen dat een huurder de huur niet kan betalen. Om al dit werk zelf uit te voeren ben je soms wel tientallen uren per week kwijt en daar zitten veel eigenaren van appartementencomplexen niet op te wachten. Door voor VvE beheer in Dordrecht te kiezen, wordt het financieel beheer je volledig uit handen genomen door het VvE beheer. 

Onderhoud van de buiten- en binnenkant 

In de loop van de jaren zal de staat van het appartementencomplex achteruit gaan. Hierbij kun je denken aan muren die vervangen moeten worden, maar ook aan appartementen die gerenoveerd moeten worden. Als eigenaar van een appartementencomplex wil je je hier niet mee bezighouden want het kost veel tijd. Wanneer je kiest voor het uitbesteden van VvE beheer, dan wordt het technische onderhoud, maar ook het bouwkundig beheer volledig uit je handen genomen. Dit betekent dan ook dat je zelf geen aannemers, hoveniers en architecten hoeft te zoeken of in te schakelen voor het onderhouden van het appartementencomplex. 

Wat kost VvE beheer?

Een appartementencomplex laten bouwen doe je natuurlijk om er geld aan te verdienen. Het is dan ook erg logisch dat je wilt weten wat het inschakelen van een VvE beheer kost, maar dit is erg moeilijk te bepalen. Dat heeft er natuurlijk mee te maken dat dit afhankelijk is van de grootte van het appartementencomplex, maar ook verschillen de prijzen per VvE beheerder. Het is in ieder geval handig om VvE beheer te beschouwen als een investering. Ze nemen al het werk uit handen waardoor je veel tijd bespaart. Daarnaast hebben VvE beheerders ook de juiste connecties waardoor op verschillende punten zeer veel kosten bespaard kunnen worden.