28
jun

Op deze manier krijg jij een woning sneller verhuurd!

Als je genoeg vermogen bij elkaar hebt gespaard om vastgoed te kopen, dan is het zeer belangrijk dat je dit goed aanpakt. Met de juiste aanpak kan je namelijk maandelijks passief veel geld verdienen. Mocht je een verkeerde beslissing maken dan kan dit ervoor zorgen dat je maandelijks geld verliest. Dit moet je kosten wat het kost zien te voorkomen. In dit artikel gaan we wat dieper in op wat er komt kijken bij een investering in commercieel vastgoed. 

Hoeveel geld kun je van de bank lenen?

Bij het investeren in vastgoed is het zeer aan te raden om ook geld te lenen van de bank. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je in plaats van een woning wel vier orf vijf woningen kan kopen. Je betaalt in dat geval wel rente aan de bank, maar als je het merendeel van de woningen verhuurd, dan levert dit je extra rendement op. Houd er wel rekening mee dat je op deze manier wel meer risico loopt. Zorg daarom voor een goed plan en voorkom dat je maandelijks geld kwijt bent aan de rente, terwijl de woningen je niks opleveren. Neem hier ruim de tijd voor en kijk wat je kunt kopen met het vermogen dat je bij elkaar kunt krijgen. Onderzoek de omgeving van een woning goed voordat je besluit om een woning te kopen. Bovendien is het verstandig om alvast contact te leggen met onderaannemers. Zo kun je De Bell Schilderwerken inschakelen voor het verven van de muren en het schilderen van de kozijnen

Laat het plan controleren door een accountant

Om er zeker van te zijn dat je niks over het hoofd ziet, is het verstandig om er een accountant naar te laten kijken. Naast dat dit je risico verkleint, zorgt het er ook voor dat de kans groter is dat je een lening krijgt bij de bank. Houd er wel rekening mee dat een accountant een hoog uurtarief heeft. Om hier geld op te besparen, kun je er het beste voor zorgen dat je zo veel mogelijk van het werk al zelf hebt gedaan. Mocht het plan uiteindelijk weinig kans van slagen hebben, dan weet je dit ook op tijd. Je voorkomt in dat geval dat je later veel geld misloopt of zelfs verliest.